Fysik

Newtons Love

30. april 2017 af Mig123321 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan kan jeg løse følgende opgave?

2) Et legeme med massen 4 kg og farten 10 m/s påvirkes i 2 s af en kraft på 37 N i hastighedens retning. De øvrige kræfter på legemet ophæver hinanden. Beregn legemets nye fart.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2017 af Number42 (Slettet)

v = a t + vo

a =  37 /4 er accelerationen

vo = 10 [m/s]

t = 2

v er den nye fart for t = 2


Svar #2
30. april 2017 af Mig123321 (Slettet)

Kan det passe, at v = 185 m/s?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2017 af Number42 (Slettet)

 NEJ

v = 37/4 *2+10 = 28.5 [m/s]


Svar #4
30. april 2017 af Mig123321 (Slettet)

NÅ ja. Hov. Jeg havde skrevet gange i stedet for plus..

Når der så står at man nu skal løse samme opgave med kraften rettet modsat hastigheden, skal man så bare sige -28,5 m/s?


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. april 2017 af Number42 (Slettet)

Nej

v = -37/4*2 +10 = -8,5 [m/s]

dvs den anden vej med den hastighed.


Skriv et svar til: Newtons Love

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.