Kemi

mange mol

03. maj 2017 af rami020800 (Slettet) - Niveau: A-niveau

beregn hvor mange mol alkohol der er i en almindelig pilsner 4,6 % vol 330 ml?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2017 af mathon

4,6Vol% ethanol har densiteten 0,991 g/mL.
M(C6H6O) = \small SUM\left (\left \{ \left. 6,6,1 \right \} \right.\cdot \left \{ \left. 12.011,1.008,15.999 \right \} \right. \right )\; \tfrac{g}{mol}=94{,}113\; \tfrac{g}{mol}

            \small m_{alkohol}=0{,}046\cdot (330\; mL)\cdot \left ( 0{,}991\; \tfrac{g}{mL} \right )=15{,}043\; g

            \small \small n_{alkohol}=\frac{m}{M}=\frac{15{,}043\; g}{94{,}113\; \tfrac{g}{mol}}=0{,}16\; mol

    


Skriv et svar til: mange mol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.