Matematik

gør rede for tallene

03. maj 2017 af Mm98 - Niveau: A-niveau

Hej er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave, tak! :)

Udviklingen i antallet af besøgende på en bestemt blog kan i en bestemt registrerings periode beskrives ved funktionen

N(t)=58*1,35^t

a)    Gør rede for hvad tallene 58 og 1,35 fortæller om udvikling i antallet af besøgende på bloggen

N(t) = antallet af besøgende

t= måneder efter registreringsperioden star.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. maj 2017 af MatHFlærer

Ja 58 er begyndelsesværdien, dvs. da bloggen blev registreret var der 58 besøg. 

1,35 er fremskrivningsfaktoren, dvs. for hver måned der går, efter registreringsperioden, vokser besøgene med 35%


Svar #2
03. maj 2017 af Mm98

Når okay mange tak for hjælpen. 

Jeg har lige et sidste spørgsmål, er det altid det første tal der er begyndelsesværdien og det andet tal der er fremskrivningsfaktoren? Tænker bare hvis dette er korrekt, ville det være en god huskeregel for mig selv, eftersom at jeg skal til årsprøve i dette. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2017 af MatHFlærer

Det tal med eksponenten er fremskrivningsfaktoren, så du kan "godt" sige at reglen er sådan. :-)


Svar #4
03. maj 2017 af Mm98

Okay mange tak :))


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. maj 2017 af mathon

For en eksponentiel funktion

                           f(x)=b\cdot a^x=b\cdot \left ((100+p)\cdot 10^{-2}} \right )^x\; \; \; \; \; \; \; \; a,b \in \mathbb{R}_+
       er p vækstprocenten og r=p\cdot 10^{-2} er vækstraten.
og
       a=(100+p)\cdot 10^{-2}=1+r er fremskrivningsfaktoren.
     


Skriv et svar til: gør rede for tallene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.