Kemi

Hvor meget bliver opløst?

05. maj 2017 af Luxiee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Til 50m  0.02M ( 0.0010 mol) BaCl2 opløsning tilsættes 50 mL 2,00 M Na2SO4. ( 0.1M)

Hvor meget Ba2+ forbliver opløst?

Ksp(BaSO4) = 1,08 x 10-10

Jeg tænker jeg skal gøre således:

Ksp = [Ba][SO4]

Ksp = [Ba][0.1]
Ba = 1.09*10-9 mol. 

Kan det passe at 1.09*10^-9 mol forbliver uopløst?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2017 af janhaa

SO4^2- = 1,01 M

Ba^2+ = Ksp/1,01 = 1,07*10^-10 M


Skriv et svar til: Hvor meget bliver opløst?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.