Kemi

Molære opløselighed

07. maj 2017 af blotenstuderende (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej guys! Jeg er fuldstændig forvirret i dette delemne. Nogle der kan give nogle råd/trin til, hvordan man bekæmper disse opgaver?

1) Neutral vand mættes med jern(III)hydroxid. Hvad er den molære opløselighed af jern(III)hydroxid, s(Fe(OH)3)? KSP(Fe(OH)3) = 2,97*10-39

2) Hvad er den molære opløselighed af jern(III)hydroxid, s(Fe(OH)3) ved pH = 1?

Vil være super taknemmelig


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. maj 2017 af janhaa

1)

x*(3x)^3 = 27x^4=2,97*10^{-39}\\ so\\ x = 1,02*10^{-10}\,(M)

2)

pOH = 13 =>

[OH^-]=1*10^{-13}\\ so\\ x*(1*10^{-13})^3= K_{sp}\\ so\\ x=2,97\,(M)


Svar #2
07. maj 2017 af blotenstuderende (Slettet)

Mange tak, gjorde det mere kompliceret og blev forvirret. Når jeg så skal udregne opløseligheden af Fe3+ ved pH = 1 også - hvilket forskel gør det så, at det ikke er den molære opløselighed? Er det samme fremgangsmetode, eller?


Skriv et svar til: Molære opløselighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.