Kemi

Jern(III)hydroxid

07. maj 2017 af blotenstuderende (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg sidder og prøver forgæves at løse nedenstående opgave:

Neutral vand mættes med jern(III)hydroxid. Hvad er pH derefter? 

Altså, vi må jo så starte med en pH værdi, som er lig med 7. Men hvordan finder jeg ud af, hvor meget der skal benyttes, før den er mættet - og så få udregnet pH?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2017 af janhaa

K_{sp}=(3x)^3*x=27x^4\\ der\\ x=[OH^-]


Svar #2
07. maj 2017 af blotenstuderende (Slettet)

I følge dette finder jeg frem til en pH på 4. Hvad gør jeg forkert?

x = 1,008*10-10

-log(x) = 9,99644

pH = 14-9,99644 = 4,0035

Dette er ikke en del af svarmulighederne. Der er en 4,48, men ikke 4,00.


Skriv et svar til: Jern(III)hydroxid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.