Matematik

Skæringspunkter

08. maj 2017 af Eilama1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Find eventuelle skæringspunkter mellem cirklen C: (x-2)2+(y-1)2=25 og linjen l:4x-3y=5

en der vil hjælpe mig her? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2017 af mathon

\small 4x-3y=5\Leftrightarrow y=\tfrac{4}{3}x-\tfrac{5}{3}

skæring kræver bl.a.

                                           \small (x-2)^2+\left(\tfrac{4}{3}x-\tfrac{5}{3}-1\right)^2=25


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2017 af Mathias7878

Sæt de to ligninger lig hinanden og løs mht. til x, hvilket kan gøres nemt vha. et CAS-værktøj

- - -

 

 


Skriv et svar til: Skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.