Kemi

Hydrolyse af Ester

10. maj 2017 af LeaJacobsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg skal skrive reaktionsskemaet for forsæbningen (hydrolysen) af tetradecan(propan-1,2,3-triyl)ester (trimyristinat).

Kan det passe at jeg bare skal tilføre vand til reaktionen, eller skal der være en katalysator som OH-?

Jeg er nået frem til følgende:

C13H29C(C(=O)OCH2CH2(OH)CH2(OH) + H2O --> C13H29C(=O)OH + CH2(OH)CH(OH)CH2(OH)

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2017 af Soeffi

#0 Trimyristinat = 1,3-Di(tetradecanoyloxy)propan-2-yl tetradecanoate

(Wikipedia). 


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2017 af Soeffi

#0

Vedhæftet fil:400px-Trimyristin.png

Skriv et svar til: Hydrolyse af Ester

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.