Matematik

Usikkerhed

15. maj 2017 af frejze (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Usikkerhed for en kvotient?

Vi har pt = g(x)/g(y)

a) Angiv formlen for den beregnede usikkerhed på pt ud fra s(x) og s(y) når x og y anses for normalfordelt

b) Foreslå i hvilke(t) trin og hvordan s(pt) kan gøres mindre


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2017 af peter lind

Δpt/pt = s(x)/g(x) + s(y)/g(y)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2017 af Number42 (Slettet)

\delta_{pt} = \frac{\delta_x}{g(y)} -\frac{g(x))}{g(y)^2} \delta_y

Du skal altså addere de to normalfordelinger med de her viste faktorer.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2017 af Number42 (Slettet)

LIge for en sikkerheds skyld:

Man adderer ikke som #1  (den ligning har ingen mening ) man adderer standard afvigelserne ifølge:

u_c^2 = \sum_{i=1}^{N} (\frac {\partial f}{\partial x_i})^2 u(x_i)^2

Hvor f er den funktionelle relation f(x,y) =g(x)/g(y) under forudsætning af at u(x,y) (corellationen mellem x og y) er nul.

(ellers skal der et sæt andenordens aflede med som i en Taylor serie)

x er her x og y og uc den kombinerede standard usikkerhed.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2017 af peter lind

#2  så kan usikkerheden jo blive 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2017 af Number42 (Slettet)

Nej usikkerheden er i #3

#2 jeg valgte at bruge det rigtige fortegn fordi delta er en variation, det er ikke usikkerheden, 


Skriv et svar til: Usikkerhed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.