Matematik

Potensfunktioner

16. maj 2017 af kidjonas (Slettet) - Niveau: B-niveau

Godaften, 

Jeg skal omskrive disse funktioner så forskriften kommer på formen f(x)=b*x^2 

f(x)= 6/2x^3

f(x)= (kvad.rod af) x 

Hvordan gør jeg præcist det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. maj 2017 af fosfor (Slettet)

den første løser sig selv: b=6/2, a=3
i den anden haves: b=1, a=1/2, da kvadratrod/halvpotens er same-same


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2017 af AngelOneOne

Hej

\frac{6}{2} = 3, dvs, 3x^{3}

Rødderne, kan omskrives til den n'te rod af x, dvs:

\sqrt{x} =x^{\frac{1}{2}}

Havde det været f.eks. kubikroden, havde det været:

\sqrt[3]{}{x} =x^{\frac{1}{3}}

Den generelle regel hedder:

\sqrt[r]{}{a} =a^{\frac{1}{r}}

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.