Matematik

Eksponentialfunktion

18. maj 2017 af seriøs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg læser til eksamen

Eksponentialfunktion :  f(x) = ax    hvor a ikke må være 1. 

Grundtallet er ikke fremskrivningsfaktoren, for det gælder kun i eksponentielle funktioner ikke ?
Gruntallet skal være positivt og det er lig med funktionsværdien i 1   :  f(1) a1 = 1  

Hvordan skal jeg forstå det ?  Ud over at det er en monoton funktion, samt formlen for at finde a.

Hvad skal jeg kunne snakke om ?

Eksponentiel vækst: Hvordan jeg skal komme ind på det mht til regression ? Jeg plejer at lave regression med eksponentielle funktioner, men hvordan skal jeg snak om eksponentialfunktioner f(x) = ax  og koble regression og eksponentiel vækst?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2017 af mathon

                                         


Svar #2
18. maj 2017 af seriøs (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad jeg skal bruge den til.. Jeg kan se, at b = 1 og derfor er der tale om en eksponentialfunktion. Kan du hjælpe mig mere direkte ift hvad jeg har spurgt om i den første besvarelse ? 


Jeg er virkelig forvirret.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2017 af mathon

En eksponentialfunktion y=a^xer en eksponentiel funktion y=b\cdot a^x hvor b=1.

Så "fremføringsfaktoren" a=1+r i begge tilfælde.


Skriv et svar til: Eksponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.