Matematik

Brøker...

20. maj 2017 af gladdk - Niveau: 7. klasse

Hej jeg har 2 spørgsmål: Spm.1: Tre drenge skal dele et stykke pizza, så de får lige meget. Hvor meget får de hver, hvis der er 3/4 pizza? Spm.2: To piger skal dele et stykke pizza, så de får lige meget. Hvor meget får de hver, hvis der er  1 1/4 pizza? Tak!:-) Jeg gøre det selvfølgelig ike for at få svar - men for at forstå hvad jeg skal:-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2017 af Mathias7878

Drengene får hver 1/4 pizza, fordi 3*(1/4) = 3/4

Pigerne får hver 1/8 pizza, fordi 2*(1/8) = 2/8 = 1/4, hvis tæller og nævner divideres med 2

- - -

 

 


Svar #2
20. maj 2017 af gladdk

Det forstod jeg ikke helt?


Svar #3
20. maj 2017 af gladdk

ok den der med drengene forstår jeg nu men hvad så hvis der havde stået 3 drenge skal dele 1/2 pizza?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2017 af Mathias7878

Så får de 1/6 hver, fordi 3*(1/6) = 3/6 = 1/2

- - -

 

 


Svar #5
20. maj 2017 af gladdk

men hvorfor ganger du med 1/6?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. maj 2017 af Mathias7878

Fordi hvis du ganger 3 (de tre drenge), som hver får 1/6 af pizzaen, dvs. 3*(1/6) = 3/6, har du fundet ud af, hvor meget pizza de hver får, fordi 3/6 er det samme som 1/2

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. maj 2017 af Mathias7878

Du finder frem til 1/6 ved at dividere tælleren (den øverste) med tre, fordi \frac{(1/3))}{2} = \frac{1}{6}

- - -

 

 


Skriv et svar til: Brøker...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.