Matematik

Gini-koefficient

30. maj 2017 af HannaCC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, 

Jeg er igang med en opgave omkring ulighed, og skal derfor redegøre om noget i forbindelse med gini-koefficient. 

Spørgsmålet lyder: Redegør for, hvorledes gini-koefficienten kan bestemmes som den gennemsnitlige relative forskel i indkomst.

Vi har fået oplyst formlen for gini-koefficent:

G=\frac{F}{N*O}

G = Gini-koefficenten

F = Summen af alle forskelle i observationssættet

N = Observationsættets størrelse

O = Summen af alle observationer

Håber nogen kan hjælpe!
 

Hilsen Hanna


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2017 af StoreNord

Jeg aner ikke, hvad det er, men fandt disse 2 links.

Kort beskrivelse af ginikoificienten:

(Link fjernet pga. dødt link)

Gini koefficienten kan ikke blive 1:

(Link fjernet pga. dødt link)


Svar #2
31. maj 2017 af HannaCC (Slettet)

Andre der kan hjælpe?

Det eneste jeg er i tvivl om er, hvorfor det er den relative? Kan godt gennemskue, at det er gennemsnitligt, da forskellene divideres med observationssættets størrelse... Men hvorfor er det relativt?


Skriv et svar til: Gini-koefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.