Matematik

Hvad er sørens procent del af dette beløb?

01. juni 2017 af zapelmc - Niveau: 7. klasse

Hej jeg har virkelig brug for hjælp til en matematik aflevering! Søren har købt skole ting for 975,5625 og hans ven kasper har brugt 859,3625. Tilsammen giver det 1833,985, hvor mange procenter har søren købt for?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2017 af fosfor (Slettet)

Til sammen købte de for 1833,985, så du ved hvor mange 1833,985ende-dele søren købte for:

\frac{975.5625}{1833.985} = \frac{975.5625*\frac{100}{1833.985}}{1833.985* \frac{100}{1833.985}} = \frac{975.5625*\frac{100}{1833.985}}{100}

Altså 975.5625 1833,985ende-dele. Ved at forlænge brøken med 100/1833.985, kommer der til at stå 100 i nævneren. Procenten er antallet af 100ende-dele, altså det tal der står i tælleren i sidste brøk.


Svar #2
06. juni 2017 af zapelmc

Men hvad er resultatet af det her?


Skriv et svar til: Hvad er sørens procent del af dette beløb?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.