Matematik

Vinkel mellem to vektorer i 3d

04. juni 2017 af lokpæø (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej hvordan finder man vinkelen mellem to vektorer når der er tale om vektorer i rummet?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. juni 2017 af MatHFlærer

To vektorer \overrightarrow{a} og \overrightarrow{b} er givet. Vinklen mellem vektorerne beregnes således

v=arccos(\frac{\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}}{|\overrightarrow{a}|\cdot |\overrightarrow{b}|}),  \overrightarrow{a},\overrightarrow{b}\neq 0

Den gælder også i 2D.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2017 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 11 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Vinkel mellem to vektorer i 3d

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.