Kemi

H-NMR

04. juni 2017 af Nicolinevm (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen.

Jeg sidder og kan ikke helt få mit H-NMR spektrum til at stemme overens med mit molekyle. Mit problem er koblingsmønstrene. Jeg kan ikke forstå at samtlige toppe er singletter, når molekylet tydeligvis indikerer, at der i høj grad er nabokerner for alle hydrogenatomer? 

Håber I kan hjælpe.


Svar #1
04. juni 2017 af Nicolinevm (Slettet)


Svar #2
04. juni 2017 af Nicolinevm (Slettet)

Det ville være en rigtig, rigtig stor hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2017 af janhaa

shift(CH2-) oppe/nede = 2 ppm

CH2-shift høyre = 1,6 ppm

mens CH-shift v/dobbelbinding = 5,7 ppm


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. juni 2017 af janhaa

H-NMR singlets due to symmetries


Svar #5
04. juni 2017 af Nicolinevm (Slettet)

Jeg er med på betydningen af ensstillede hydrogenatomer. Spørger om koblingsmønstre. :)


Skriv et svar til: H-NMR

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.