Matematik

Rødder/rod for et førstegradspolynomium

05. juni 2017 af Henry1505 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg ville bare lige høre, hvorledes man kan redegøre for et førstegradspolynomiums rod?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. juni 2017 af fosfor (Slettet)

Hvis f er et førstegradspolynomium har det formen
f(x)=ax+b

Sæt lig 0 og isoler x
f(x)=0
ax+b=0
x=-b/a


Svar #2
05. juni 2017 af Henry1505 (Slettet)

Ja selvfølgelig, tusinde tak! Det vil altså sige, at der er der hvor grafen skærer x-aksen altså nulpunktet?


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. juni 2017 af OliverHviid

Ja.


Skriv et svar til: Rødder/rod for et førstegradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.