Matematik

Beregn rente satsen

05. juni 2017 af 2313 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Der indsættes 8.000 kr. efter 10 år kan der hæves 10.240,68 kr.

Beregn rentesatsen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2017 af mathon

                        8.000\cdot (1+r )^{10}=10.240{,}68


Svar #2
05. juni 2017 af 2313 (Slettet)

hvad betyder r ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2017 af mathon

                        8.000\cdot \left(1+\frac{p}{100} \right)^{10}=10.240{,}68         r=\frac{p}{100}


Svar #4
05. juni 2017 af 2313 (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad du skriver, kan du vise det med det korrekte svar? for du forvirre mig bare med de formler du skriver?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juni 2017 af mathon

på C-niveau véd man, at rentesatsen er \small p=100\cdot r
og \small r er rentefoden (decimalbrøk).


Svar #6
05. juni 2017 af 2313 (Slettet)

Ud fra det du skriver så forstår jeg ikke hvordan jeg kan bruge det til at finde rentesatsen?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. juni 2017 af mathon

Løs
             8.000\cdot \left(1+\frac{p}{100} \right)^{10}=10.240{,}68     med hensyn til \small p.


Svar #8
05. juni 2017 af 2313 (Slettet)

Hvad skal jeg sætte ind istedet for p og hvorfor ?


Brugbart svar (1)

Svar #9
05. juni 2017 af mathon

\small p-beregning:

                       \small \left (1+\frac{p}{100} \right )^{10}=\frac{10.240{,}68}{8.000}

                        \small 1+\frac{p}{100} =\sqrt[10]{\frac{10.240{,}68}{8.000}}

                        \small \frac{p}{100} =\sqrt[10]{\frac{10.240{,}68}{8.000}}-1

                        \small p =\left (\sqrt[10]{\frac{10.240{,}68}{8.000}}-1 \right )\cdot 100=2{,5}

                        \small r=\frac{p}{100}=\frac{2{,}5}{100}=0{,}025


Svar #10
05. juni 2017 af 2313 (Slettet)

Jeg er pænt frustreret lige pt, jeg får ikke noget ud af at du sender mig nye regnestykker. Det lære jeg intet af. Er det muligt at du giver mig svare også forklare mig hvordan du er kommet frem til det, for alt det du har sendt mig forvirre mere end det gavner. Jeg har behov for at forstå det.


Brugbart svar (1)

Svar #11
05. juni 2017 af mathon

Prøv selv med 

     8000 kr til rentesats \small p=2{,}5\%\; p.a. i 10 år.


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. juni 2017 af mathon

              \small K_{10}=8.000\cdot 1{,}025^{10} 


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. juni 2017 af lauraa19 (Slettet)

Du skal omskrive formlen for at isolere r (dividere med Ko ogsaa uddrage den n'te rod). Derefter kan du indsaette din tal i den nye formel. 


Skriv et svar til: Beregn rente satsen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.