Matematik

Sinusrelationerne

06. juni 2017 af 1999hjælp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP

Under et eksamensspørgsmål om trigonometri, har jeg fået følgende underspørgsmål:

Redegør for problemet ved bestemmelse af en vinkel vha. sinusrelationerne.

Kan i hjælpe mig med dette spørgsmål?

Tak på forhånd


Svar #1
06. juni 2017 af 1999hjælp (Slettet)

Ingen som kan hjælpe????


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. juni 2017 af OliverHviid

Prøv at kigge på sinusfælden.


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. juni 2017 af mathon

Trigonometri:   \small 0<v<180^\circ

Forstå:
                      \small \sin(180^\circ-v)=\sin(v)
dvs
                      \small \sin(x)=m   har for \small v\neq 90^\circ
to løsninger:
                      \small v=\left\{\begin{matrix} v\\180^\circ-v \end{matrix}\right.           hvilket ikke er tilfældet for cosinus-relationen
hvor der gælder:
                      \small \cos(180^\circ-v)=-\cos(v)


Skriv et svar til: Sinusrelationerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.