Matematik

andengradsligning

07. juni 2017 af xamza1608 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har lavet en opgave af samme art. Jeg ved ikke hvad jeg skal med denne her. Sidder helt fast. Kan ikke gøre noget.  vil gerne have forklaringen mest.. og hvad menes der at der er på y aksen

Vedhæftet fil: tvK71iq.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2017 af mathon

toppunktkoordinater:
                                       \small x_T=\frac{-b}{2\cdot 1}=-\frac{b}{2}

                                       \small y_T=c-a\cdot {x_T}^2=c-1\cdot \left ( -\frac{b}{2} \right )^2=c-\left ( \frac{b}{2}\right ) ^2
for at toppunktet ligger på x-aksen
kræves:
                                       \small y_T=c-\left ( \frac{b}{2}\right ) ^2=0
hvoraf:
                                       \small \left ( \frac{b}{2}\right ) ^2=c

                                        \small b=\mp 2\sqrt{c}
                                                
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2017 af mathon

…det bemærkes,
at:
               \small \frac{-d}{4a}=\frac{-(b^2-4ac)}{4a}=\frac{4ac-b^2}{4a}=c-a\left ( \frac{b^2}{4a^2} \right )=c-a\left ( -\frac{b}{2a} \right )^2=c-a\cdot {x_T}^2


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.