Kemi

Elektronregnskab

09. juni 2017 af josejosefineh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal til mundtlig eksamen i kemi om et par dage og under et spørgsmål om Redox Reaktioner, står der, at jeg skal gøre rede for elektronregnskab, men jeg forstår ikke helt hvad eelektronregnskab er i forhold til tildeling af oxidationstal?

Håber jeg kan få lidt hjælp her :) 


Svar #1
09. juni 2017 af josejosefineh (Slettet)

Og hvad har elektronegativitet med redox reaktioner at gøre? Andet end at stoffer med høj elektronegativitet kan trække molekyler til sig (hvis det er rigtigt?)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2017 af mathon

Et grundstofatom \small G har altid OT = 0.

Hvis \small G afgiver elektroner/oxideres, stiger dets OT

                \small \overset{\mathbf{\color{Red} 0}}{Cu}\, _{\textit{(s)}}\; \rightarrow \; \overset{\mathbf{\color{Red} +2}}{Cu}{^{\, 2+}}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\,e^-        ét trin for hver afleveret elektron

Hvis \small G modtager elektroner/reduceres, falder dets OT

                \small \overset{\mathbf{\color{Blue} 0}}{S}\, _{\textit{(s)}}\; +\; 2\,e^- \rightarrow \; \overset{\mathbf{\color{Blue} -2}}{S}{^{\, 2-}}\, _{\textit{(aq)}}             ét trin for hver modtaget elektron

Ved en redox-reaktion er antal afleverede elektroner lig med antal modtagede elektroner.


                                 
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2017 af mathon

korrektion af #1:
                       Et grundstofatom \small G har altid OT = 0.  \small \rightarrow   Et frit grundstofatom \small G har altid OT = 0.

frit betyder i denne sammenhæng, at grundstofatomet ikke har bundet sig til andre grundstofatomer.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2017 af mathon

I de praktiske kemiske sammenhænge har grundstofatomerne dannet bindinger med andre grudstofatomer og har derved skfitet oxidationstrin fra den frie grundtilstand 0. Men det ændrer ikke ved, at det ved oxidation - stigende OT - afgiver elektron(er) og ved reduktion - faldende OT -  modtager elektroner.


Svar #5
11. juni 2017 af josejosefineh (Slettet)

Okay, tusind tak, det giver god mening :) 


Skriv et svar til: Elektronregnskab

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.