Matematik

hvem er en haj til matematik? procent regning mangler formel

10. juni 2017 af sisseb93 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

hej jeg skal til eksamen på mandag og mangler det sidste i min opgave som er procent 

har om Roskilde Festival 

mere præcis:

*samlet procentvise vækst. brug for hjælp til udregning ink formel

*Gennemsnitlige procentvise vækst

*hvad vil bilettet kost om 20 år 

har vedhæftede den del af opgaven jeg mangler 

Vedhæftet fil: mangler.xlsx

Svar #1
10. juni 2017 af sisseb93 (Slettet)

kan man bruge denne formel til at regne den procentvise vækst K=K0(1+r)

eller er det kun til renter ? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2017 af Mathias7878

Tænker du skal lave eksponetiel regression :)

- - -

 

 


Svar #3
10. juni 2017 af sisseb93 (Slettet)

Den kender jeg ikke, vi har ikke brugt det i undervisningen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. juni 2017 af SkipperN (Slettet)

Nej du kan ikke bruge den formel. Brug den gennemsnitlige procentvise vækst og regn 20 år frem.

Når du skal regne væksten fra en periode til en anden, så skal du bruge: (Periodet - Periodet-1) / Periodet

Det kan du gøre for alle periode og finde et gennemsnit af dem alle. Så har du den gennemsnitlige procentvise vækst. Den kan du bruge til at regne dig frem til prisen om 20 år. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. juni 2017 af SkipperN (Slettet)

Rettelse: Du kan bruge den formel du skriver længere oppe: K=K0(1+r)n når du har din gennemsnitlige procentvise vækst :) Jeg får din gennemsnitlige vækst til 5%. Du kan lige se om du også får det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. juni 2017 af SkipperN (Slettet)

Og når du skal regne den samlede procentvise stigning, så skal du først trække det første tal fra det sidste:

1995-201,19 = 1793,81. Dette tal dividerer du med det først tal: 1793,81/201,19 = 8,916. Dette gangder du med 100: 8,916*100=891,6% stigning fra 1971 til 2016.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. juni 2017 af StoreNord

#0    Jeg tror nu, du skal lave exponentiel i et regneark som her i Calc eller i Excell.

Se vedhæftede.

Vedhæftet fil:mangler-1760915.svar.xls

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. juni 2017 af SkipperN (Slettet)

StoreNord, det er 10. klasses niveau, så jeg tvivler meget. Man kan sagtens lave beregningerne på en mere simpel måde, som jeg har vist :) Men ja, skulle jeg selv lave det, så lavede jeg det også som du, men det passer bare ikke på niveauet.


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. juni 2017 af StoreNord

Det er jo så nemt at lave med et regneark. Men

#0:   undskyld jeg har kvajet mig. Alle årstallene skulle have været ændret, så perioden starter med 0.

Jeg får så       f(x) = 233.637e^(0.0513x)


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. juni 2017 af SuneChr

Med det vedhæftede regnearks betegnelser vil jeg anbefale:

1971 - 1972            =C9/B9
1972 - 1973            =D9/C9
...
2015 - 2016            =AU9/AT9

I alt 45 faktorer som giver produktet 9,91599980...  som skal være lig med (1 + r)45
Det giver r = 0,052303...     En gennemsnitlig årlig stigning på 5,23...%


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. juni 2017 af StoreNord

#0     Det kan være farligt at gå til en haj efter råd.              :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. juni 2017 af SuneChr

# 10
De 45 faktorers produkt er naturligvis lig med  =AU9/B9 ,  som ses ved en systematisk forkortelse undervejs.
Opstillingen i # 10 er gjort for forståelsens skyld.

 


Skriv et svar til: hvem er en haj til matematik? procent regning mangler formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.