Matematik

Trigonometriske funktioner

11. juni 2017 af mariemarchus (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan forklare mig hvad sammenhængen mellem radiantallet og gradtallet for en vinkel er, vha. enhedscirklen ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2017 af SuneChr

Enhedscirklens periferi ligger til grund for vinkelmål i radianer, rad.
Radius er, som bekendt, lig 1 og periferien 2π·1 = 2π
Vinkelmål, i grader, er 360º for hele cirklen.
Man har derfor
2π (rad) = 360º


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2017 af Number42 (Slettet)

en hel omdrejning i cirklen er 360 grader og i radianer 2 Pi

så 360 svarer til 2 Pi eller 180 grader til Pi

en radian er længden af buen i enhedscirklen hele vejen rundt er derfor 2 Pi R = 2 Pi 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2017 af mathon

Sammenligningen foretages på enhedscirklen,
hvis omkreds
er:
                         \small 360^\circ=2\pi

                         \small 180^\circ=\pi
hvoraf:
                         \small r=v\cdot \frac{\pi }{180}

                         \small v=r\cdot \frac{180}{\pi }


Skriv et svar til: Trigonometriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.