Kemi

Osmolaritet

13. juni 2017 af pashtoon123 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, er det nogen, der kan hjælpe mig med denne opgave? 

En 0,25 M opløsning af calciumsulfat i vand har en osmolaritet på hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2017 af mathon

Tungt opløseligt:
                                                  \small CaSO_4\, _{\textit{(s)}}\; \rightleftharpoons \; Ca^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; S{O_4}^{2-}\, _{\textit{(aq)}}

opløselighedsproduktet:
i en mættet opløsning, hvor den molære opløselighed kaldes \small s
haves:
                                                   \small \left [Ca^{2+} \right ] \cdot \left [ S{O_4}^{2-} \right ]=K_{sp}
                                                       \small s       \small \cdot         \small s      \small =  \small 6{,}1\cdot 10^{-5}\; M^2

                                                       \small s=\left (\small 6{,}1\cdot 10^{-5}\; M^2 \right )^{0{,}5}=7{,}81\cdot 10^{-3}\;M

Den mættede opløsnings koncentration 
er således:
                                                  \small \left [ CaSO_4 \right ]=7{,}81\cdot 10^{-3}\;M
og dermed
                                                  \small \left [ CaSO_4 \right ]_{osmo}=2\cdot \left [ CaSO_4 \right ]=2\cdot \left (7{,}81\cdot 10^{-3}\;M \right )=1{,}56\cdot 10^{-3}\;M


                                         


Skriv et svar til: Osmolaritet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.