Matematik

Optimering

14. juni 2017 af jensenog (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er kørt fast i denne opgave!!!!!

Redegør for løsning af en optimeringsopgave. Tag f.eks. udgangspunkt i nedenstående opgaveformulering:

Hvis prisen på en vare er 10 kroner, dvs. at omsætningen på varen er OMS(x) = 10x og omkostningerne er givet ved 
OMK(x) = x2 – 10x + 50, så bestem det interval der giver positivt dækningsbidrag og det optimale dækningsbidrag for varen (idet DB = OMS – OMK). 

Antal solgte styk (og producerede styk) = x-værdien OMK, OMS og DB (i enheden kroner) = y-værdien


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2017 af peter lind

OMK(x) = 2x-10x+50 = -8x+50 Det lyder mærkeligt. Elle mener du

x2-10x+50 ?

Hvis det er det sidste der er tilfælde

Fortjeneste = 10x-(x2-10x+50) = -x2+20x-50

Den er positiv mellem rødderne og negativ udenfor rødderne så find rødderne.

Maksimum er i toppunktet for parablen så find denne


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.