Matematik

Hvad fortæller a og b?

15. juni 2017 af essp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej 

Jeg har denne opgave, har lidt svært ved at forklarer hvad a og b egentlig fortæller om? 

Holdbarheden for rejer i lage afhænger af temperaturen. X er temperatur, y er holdbarhed i døgn. 
Den eksponentielle funktion ser således ud: 

y = 265,55*0,86072x

På forhånd tak! :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. juni 2017 af PeterValberg

I den sammenhæng, som du har givet forskriften til
er a = 0,86072 og b = 265,55

b er holdbarheden, når temperaturen x er 0 grader.

at fremskrivningsfaktoren a = 0,86... betyder, at for hver grad temperaturen
stiger, så falder holdbarheden med ca. 14%

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
15. juni 2017 af essp (Slettet)

Tusind tak! 


Skriv et svar til: Hvad fortæller a og b?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.