Matematik

Sandsynlighed og kombinatorik

17. juni 2017 af ToveBjergegaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med dette spørgsmål "Redegør for beregningen af P(X=r), P(X<r) og og P(X>r) " ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2017 af PeterValberg

Se video 5 - 10 (begge inkl.) på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
18. juni 2017 af ToveBjergegaard (Slettet)

Jeg forstår det altså stadig ikke, er der ikke please nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juni 2017 af PeterValberg

Hvis du fx tænker på "kast med en (fair) terning", så er udfaldsrummet {1, 2, 3, 4, 5, 6},
hvor sandsynligheden for de enkelte udfald er:

P(1)=P(2)=P(3)=P(4)=P(5)=P(6)=\frac16

Sandsynligheden for fx at slå mindre end 4:

P(X<4)=P(1)+P(2)+P(3)=\frac36=\frac12

Sandsynligheden for at slå mere end 4:

P(X>4)=P(5)+P(6)=\frac26=\frac13

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. juni 2017 af PeterValberg

Se eventuelt < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Sandsynlighed og kombinatorik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.