Matematik

Hjælp til lineære funktioner

04. juli 2017 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej 

Jeg har brug for lidt hjælp til opgaven på vedhæftede billede. 

Jeg skal bestemme a og b. 

b har jeg bestemt til 84. Jeg er dog i tvivl om - hvad  er y2, y1 og x2 og x1 i opgaven? 

Jeg ved godt at a beregnes med følgende formel:  a = \frac{y2-y1}{x2-x1} 

På forhånd tak for hjælpen. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. juli 2017 af JulieW99

Nej, du skal ikke benytte den formel når du har mere end to punkter. Foretag lineær regression, og husk at omskrive årstallene til:

2002=0
2003=1
2004=2
2005=3
2006=4

- - -

Vh Julie


Svar #2
04. juli 2017 af annahansen2 (Slettet)

#1 

Okay - mange tak.


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. juli 2017 af mathon

…så du får
                      \small y=58{,}4 x+76{,}2


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. juli 2017 af JulieW99

#2,

Det var så lidt :)

- - -

Vh Julie


Svar #5
04. juli 2017 af annahansen2 (Slettet)

Jeg har forsøgt at lave en regression (potensregression) over opgaven på vedhæftet billede, men jeg får nogle mærkelige tal. Er det måske fordi, at jeg skal skrive 0,1,2,3,4,5,6 ved bringemål (cm)?

På forhånd tak for hjælpen. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. juli 2017 af fosfor (Slettet)

hvad får du?

jeg får 0.000252\cdot x^{2.76}


Svar #7
04. juli 2017 af annahansen2 (Slettet)

#6 jeg får fuldstændig det samme 


Svar #8
04. juli 2017 af annahansen2 (Slettet)

#6 Men er det rigtigt eller forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. juli 2017 af mathon


Svar #10
04. juli 2017 af annahansen2 (Slettet)

Er der ingen, der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. juli 2017 af SådanDa

Hvad er der galt med svaret i #6?


Brugbart svar (1)

Svar #12
04. juli 2017 af Mathias7878

#10

Hvis fosfor får det samme som dig, har du nok regnet rigtigt :) En potensfunktion kan sagtens se lidt 'mærkelig' ud :D

- - -

 

 


Svar #13
04. juli 2017 af annahansen2 (Slettet)

#12 okay. Jeg blev bare overrasket over resultatet, men jeg får dette. 0,000252*x^{2.76}

Tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #14
04. juli 2017 af fosfor (Slettet)

du skal lave en figur med grafen og datapunkterne for at se om det er rigtigt


Brugbart svar (1)

Svar #15
04. juli 2017 af JulieW99

Du skal kun omskrivene dine x-værdier når det er årstal. Den der kører du bare regression på uden at gøre mere. 

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #16
11. juli 2017 af mathon

#13
         Det er jo kun under gennemgang af "funktionstypen", at
         du f.eks. ser:
                           \small \small y=f(x)=5\cdot x^3.
i praksis nok så ofte af typen:

                           \small y=2{,}52\cdot 10^{-4}\cdot x^{2,76}.
 


Brugbart svar (0)

Svar #17
11. juli 2017 af Soeffi

#13 ... Jeg blev bare overrasket over resultatet... 0,000252*x^{2.76}

Hvis en stor og en lille kvie havde samme form, ville der gælde, at vægt = b·x3. Vægt er proportional med længde i tredje.

Grunden til, at a er mindre end 3, er, at store kvier har bringer, der er større i forhold til resten af kroppen end hos små kvier.


Skriv et svar til: Hjælp til lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.