Fysik

Nogen som kan hjælpe??

17. juli 2017 af medina22 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen

Har ret svært ved denne opgave, nogen der kan hjælpe? Tak på forhånd.

En elektrisk blus med en gryde overfører varmeenergi til 1 liter vand med nyttevirkningen N=65%.-Hvor meget energi modtager vandet, hvis det elektriske blus bruger 70kJ? -Hvor mange grader stiger vandtemperaturen? 

Jeg har fundet ud af den nyttige energi (den energi vandet modtager). Jeg fik den til 45,5 kJ. Men jeg er i tvivl om hvordan jeg finder ud af hvor mange grader vandtempeaturen stiger med?? ::((


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juli 2017 af peter lind

Modtaget energi = m*c*ΔT hvor m er massen, c ervarmefylden og ΔT er temperaturstigningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juli 2017 af mathon

Vandets varmekapacitet
                                              \small C=4{,}186\; \tfrac{kJ}{K}


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juli 2017 af hesch (Slettet)

Vands varmekapacitet er  4,186 kJ/(kg*K)


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. juli 2017 af mathon

Vands specifikke varmekapacitet:    \small \small c=4{,}186\; \tfrac{kJ}{kg\cdot K}

Vandets varmekapacitet:     \small \small C=m\cdot c=\left (V\cdot \rho \right ) \cdot c=\left ( 1\; L \right )\cdot \left ( 1\; \tfrac{kg}{L} \right )\cdot \left (4{,}186\; \tfrac{kJ}{kg\cdot K} \right )=4{,}186\; \tfrac{kJ}{K}


Skriv et svar til: Nogen som kan hjælpe??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.