Matematik

Overfladeareal

09. august 2017 af vSilleBieber (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan fortælle mig, hvorfor det krumme overfladeareal af en kegle udregnes ved formlenA=\prod \cdot r\cdot s ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. august 2017 af SuneChr

Benyt lille π
Klip keglen op langs en sidelinje. Længden s = radius i den amputerede lagkage.
Omkredsen heraf = omkredsen af keglens grundflade og arealet = den krumme overflade.
Opstil ligningerne for omkreds og areal, eliminér uønskede variable, indtil r og s står tilbage.
 


Skriv et svar til: Overfladeareal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.