Matematik

Robin Hood indeks

15. august 2017 af jensenshjælp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe med 13b? er helt på bar bund.. 

Vedhæftet fil: ss.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2017 af mathon

a)

                           \small f(50)=0{,}00005\cdot 50^3-0{,}0005\cdot 50^2+0{,}55\cdot 50


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2017 af mathon

b)
                           \small \small g(x)=-0{,}00005 x^3+0{,}0005 x^2+0{,}45x
maksimum
kræver bl.a.:
                           \small g{\, }'(x)=-0{,}00015 x^2+0{,}001 x+0{,}45=0        
                                                    
         


Svar #4
15. august 2017 af jensenshjælp (Slettet)

Jeg finder bare x i den afledte funktion Og det er det?

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. august 2017 af Mathias7878

Ja først differentierer du g(x).

Da ved du, at ved at finde lokale ekstrema ved at løse ligningen g'(x)=0, finder du maksimum og minimum for den afledte funktion.

- - -

 

 


Svar #6
15. august 2017 af jensenshjælp (Slettet)

Har prøvet at finde x i den afledte funktion ved at solve, men der står, at det er forkert. Hvad gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. august 2017 af fosfor (Slettet)

Skriv -0.00015 i stedet for -0,00015

eller hvad det er du ikke har skrevet rigtigt i solve


Svar #8
15. august 2017 af jensenshjælp (Slettet)

hvordan giver det -0,00015 og ikk bare 0,00015?


Svar #9
15. august 2017 af jensenshjælp (Slettet)

Nu har jeg solvet med -0.00015 og får x = 551,06

Er det ikk lige lovligt for højt eller???


Brugbart svar (1)

Svar #10
15. august 2017 af Mathias7878

fordi g(x) = x - f(x)

dvs. der skal stå et minus foran funktionen f(x), som så bliver til -0.00015

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. august 2017 af Mathias7878

X kan ikke være 551,06, da funktionen udelukkende er defineret i intervallet 0<x<100

- - -

 

 


Svar #12
15. august 2017 af jensenshjælp (Slettet)

Præcis... hvad gør jeg så forkert?


Svar #13
15. august 2017 af jensenshjælp (Slettet)

Okay... nu får jeg x = 57,3

Er det så robin hood indekset?


Brugbart svar (0)

Svar #14
15. august 2017 af Mathias7878

Jeg får det til x=58,2

- - -

 

 


Svar #15
15. august 2017 af jensenshjælp (Slettet)

Hvad har du da skrevet?

men...

er dette så resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #16
15. august 2017 af fosfor (Slettet)

Det er først resultatet, når du har checket at værdien af x-f(x) ikke er større i randpunkterne x=0, x=100


Svar #17
15. august 2017 af jensenshjælp (Slettet)

og x = 57,3 er jo ikke større end randpunkterne. Så det er resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #18
15. august 2017 af fosfor (Slettet)

Hvad får du x - f(x) til, når x=0 , x=57.3 og x=100

Den midterste skulle gerne være størst, og dermed skulle x=57.3 være svaret


Svar #19
15. august 2017 af jensenshjælp (Slettet)

Jeg får:

g'(57,31)= 0,000025
g'(0) = 0,55
g'(100)= -1,05

Brugbart svar (0)

Svar #20
15. august 2017 af fosfor (Slettet)

x - f(x) er vel ikke g'(x) men nærmere g(x)?


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.