Matematik

Procenter

17. august 2017 af mikkel800 - Niveau: 10. klasse
Danmarks befolkning er på 5.457.415 personer. Heraf udgør kvinderne (0 - 125 år) 50,473 %. 14,573 % af kvinderne er i alderen 18 til 30 år.
10,240 % af disse kvinder bor i København og er enlige.
Hvor mange enlige kvinder mellem 18 og 30 år bor i København?
? Hvor stor en procentdel udgør disse kvinder af hele Danmarks befolkning? – hvor mange promille?
? Hvor stor en procentdel udgør disse kvinder af samtlige personer af hunkøn i Danmark?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2017 af fosfor (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2017 af StoreNord

"disse kvinder"     er først kvinderne i alderen 18 til 30 år i hele Danmark.

Kald hele Danmarks befolkning for B.

Kvinderne udgør:

                                         \frac{50.473}{100}*B=?Kvinder

De enlige kvinder mellem 18 og 30 år i København udgør:

\frac{10.240}{100}*\frac{50.473}{100}*B=?E                            Lad os kalde dette tal E

Hvor stor en procentdel udgør E af B?          (Nu betyder disse nemlig kun de enlige kvinder mellem 18 og 30 år i København!)

               Svar:                       \frac{E}{B}*100=?procent                     \frac{E}{B}*1000=?promille

Hvor stor en procentdel udgør disse af samtlige personer af hunkøn?  (samme disse )

                Svar:              \frac{E}{Kvinder}*100


Skriv et svar til: Procenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.