Matematik

Lineær funktion

22. august 2017 af Emilie211 - Niveau: C-niveau

Hej jeg kunne godt tænke mig at få afvide hvordan jeg regner denne opgave ud:
 

Udviklingen i medlemstallet for fagforbundet LO kan med tilnærmelse beskrives ved modellen
y=-40900x+1400000,


hvor x er antal år efter 2004, og y er medlemstallet i LO.

I hvilket år kommer medlemstallet under 1 000 000, hvis udviklingen fortsætter?
Kommentarer  
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2017 af mathon

                 \small \small 1000000=-40900x+1400000     løs med hensyn til x, som er antal år efter 2004.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2017 af Mathias7878

1000000 = -40900x + 1400000

1000000 - 1400000 = -40900x

-400000 = -40900x

x = -400000/-40900 = 9,78

Dvs. i 2014 (2004+10) vil medlemstallet komme under 1.000.000 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2017 af mathon

Ret beset sker del vel ifølge modellen i 2013.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2017 af Mathias7878

#3

Har du vel ret i, men jeg fik altid at vide af min matematiklærer i gymnasiet, at man skulle runde det op. Men, ja, i 2013 sker det ifølge modellen.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2017 af Justitia

2013 må være svaret. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2017 af fosfor

.


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.