Matematik

Lineære funktioner

23. august 2017 af sb275 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej allesammen. Det meget lang tid siden jeg har haft om lineære funktioner, så jeg har brug for noget hjælp til følgende opgave.

Et dansk firma laver custom bikes. Salget går godt, og cyklerne bliver leveret på kundernes dørmåtte.De har kontaktet fire forskellige vognmænd for at få tilbud på transport på månedsbasis.

Tilbuddene står i det vedhæftede billede.

Jeg skal bestemme hvilke tilbud der hører sammen hvilken graf. Jeg har helt glemt hvordan man gør..
Er der nogen der vil være søde at hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2017 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. august 2017 af StoreNord

Start-gebyret er skæringen med y-aksen.


Svar #3
23. august 2017 af sb275 (Slettet)

kan man godt skrive tilbuddene som ligninger? jeg tænker på y=ax+b (jeg håber at det giver mening det jeg skriver..)


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. august 2017 af Mathias7878

#3

Ja det kan man sagtens:

Tilbud 1: y = 28x

Tilbud 2: y = 29x + 1000

Tilbud 3: y = 20x + 1500

Tilbud 4: y = 5x + 15000

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. august 2017 af Justitia

Selvfølgelig kan du det. Du skal bare indsætte værdierne på deres respektive pladser.


Svar #6
23. august 2017 af sb275 (Slettet)

Ok, mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.