Kemi

exoterm eller endoterm?

27. august 2017 af Stræbende - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder:

På side 27 er der anført ligevægtskonstanter for ligevægten:

H_2(g)+I_2(g)\rightleftharpoons 2HI(g)

ved forskellige temperaturer

På side 27:

Kc = 60,9   (393,6 C)
Kc = 54,4   (425,4 C)
Kc = 49,7   (457,6 C)
Kc = 45,8   (490,6 C)

Er reaktionen mod højre exoterm eller er den endoterm?

Jeg ved at ligevægtskonstanten falder med stigende temperatur. Men hvordan kan jeg bruge det til at finde ud af om reaktionen mod højre er exoterm eller endoterm?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. august 2017 af Heptan

Hvis ligevægtskonstanten falder med temperaturen, så er reaktionen exoterm. Det kommer af Van't Hoffs ligning.

\ln K =-\frac{\Delta H^o}{R}\cdot \frac{1}{T} +\frac{\Delta S ^o}{R}


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2017 af janhaa

reaction forskyves mot venstre når temp øker => K avtar => exoterm reaction


Skriv et svar til: exoterm eller endoterm?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.