Matematik

andengradsligning

27. august 2017 af louisesk9 - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har lige en andengradsligning, som driller en smule. 

Løs ligningen: x2-4x=0

Jeg ved godt at: a=1, b=-4 

For at finde d har jeg sagt: 

(-4)2-4*1= 16-4=12

Så når jeg har regnet x-værdierne ud får jeg: 

x_1 = \frac{4+\sqrt{12}}{2} og

x_2 = \frac{4-\sqrt{12}}{2} 

Problemet er bare, at når jeg sætter det ind i ligningen, så giver den ikke nul, så et eller andet må jeg have gjort forkert, jeg ved bare ikke hvad. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2017 af StoreNord

Diskriminanter er:                     (-4)2-4*1*c                  og c er 0.


Svar #2
27. august 2017 af louisesk9

#1

Diskriminanter er:                     (-4)2-4*1*c                  og c er 0.

Ja, selvfølgelig. 

Tak!


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.