Matematik

Firmaet fusk og fup - Hjælp

27. august 2017 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Jeg har siddet og hygget med denne opgave i noget tid, men jeg kan ikke finde ud af følgende opgaver

- Hvad var firmaets indtjening i 2000?

- Hvornår tjener firmaet over 1. mio?

- Opskriv funktionens definitionsmængde - Hvad angiver den?

- Opskriv funktionens værdimængde - Hvad angiver den?

Jeg håber virkelig at I vil hjælpe. Det vil jeg være så glad for. 

Mvh. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2017 af StoreNord

Har du tegnet funktionen?

Firmaet fusk og fup.png

Vedhæftet fil:Firmaet fusk og fup.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2017 af SuneChr

     I klar tekst har vi:
1)    104·f (4)
2)    104·f (x0) > 106        x0N ∪ {0}
3)    x ∈ N ∪ {0} :     0 ≤ x ≤ 10  er årene 1996 - 2006 begge incl.
4)    Værdimængden er det spænd i omsætningen beliggende i årene 1996 - 2006 begge incl.  


Svar #3
27. august 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

Hej Sune

Jeg tror ikke jeg forstår hvad du har gjort. Kan du forklare det mere konkret.

f.eks. i dne opgave hvor jeg skal finde ud af, hvad firmaets indtjening var i 2000 - så tænker jeg bare, at jeg skal løseligningen: f(4)

eftersom at år 0 er 1996 og derfor må år 2000 så være 4


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2017 af Mathias7878

1) Indsæt x=4 ind i din opgivne funktion f(x), da x betegner antal år efter 1996. Her skal du altså ikke løse nogen ligning, men blot indsætte x=4 ind i f(x), så du finder firmaets indtjening i år 2000

2) Da f(x) betegner omsætnigen løs da ligningen 1.000.000=f(x)

3) Definitionsmængden angiver, hvilke antal år funktionen er defineret i, dvs. i intervallet 0 ≤ x ≤ 10 og dermed fra år 1996 til og med år 2006. Tegnet "≤" betyder større eller lig med.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2017 af StoreNord

Nej. Tegnet "≤" betyder mindre end eller lig med.              :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2017 af Mathias7878

#5

Noteret! 

- - -

 

 


Skriv et svar til: Firmaet fusk og fup - Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.