Matematik

beskrive hvad koefficenterne gør i r(x) = a·(x r1)·(x r2)

28. august 2017 af annavl24 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder Beskriv i ord hvordan a, r1 og r2 påvirker grafens forløb  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2017 af swpply (Slettet)

Hej,

Jeg formoder at der sket en fejl med symbolerne, da du oprettet dette sprøgsmål.

Er udtrykket du dpørger indtil følgende ?

r(x) = a(x - r_1)(x-r_2).

Hvis ja, så er r_1 og r_2 samtlige rødder til andengradspolynomiet r(x). Paramaeteren/koefficneten a bestmmer om andengradspolynomiet er konveks ("glad") eller konkav ("sur"); hvis a>0 er andengradspolynomiet konveks og hvis a<0 er andengradspolynomiet tilsvarende konkav. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2017 af SuneChr

a er koefficienten til x2 og bestemmer, hvor meget parablens grene spreder sig.
Er a numerisk lille, er der stor spredning, og a numerisk stor, lille spredning.
For a < 0 vender grenene nedad, konveks, og for a > 0 vender grenene opad, konkav.*
x = r1  og  x = r2  er parablens to skæringspunkter med x-aksen. Dette er tilfældet, hvis diskriminanten > 0.
____________
* Er uenig med # 1 ang. konveks/konkav.
 


Skriv et svar til: beskrive hvad koefficenterne gør i r(x) = a·(x r1)·(x r2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.