Matematik

ER DET HER RIGTIGT REGNET UD

29. august 2017 af carlpeder (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen min opg lyder således.

Der er givet fire punkter A = (35,191);   B = (185,- 14);   C = (61,7)   og   D = (-29,130)

c) Undersøg om vektorerne  AB og CD er parallelle

Har fået vektor AB = (150,-205) og vektor CD = (90,-123)

herefter har jeg fundet skalarproduktet hvilket gav 38715 og dette er ikke lig med 0, og derfor er de ikke parallelle. 

Er det rigtig regnet ud :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2017 af fosfor (Slettet)

og derfor er de ikke vinkeltrette

De er parallele, hvis man ved koordinatvis division AB / CD = (150/90, -205/(-123)) får samme tal i alle koordinater.


Svar #2
29. august 2017 af carlpeder (Slettet)

okay super, har lige regnet det ud, og får faktisk det samme tal tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: ER DET HER RIGTIGT REGNET UD

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.