Matematik

Hvis x vokser med 8 enheder, hvor stor en tilvækst får så y? Hvis y vokser med 8 enheder, hvor stor en tilvækst får så x?

29. august 2017 af GymLiv (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er i gang med en aflevering og forstår ikke hvordan jeg skal beregne dette spørgsmål

En lineær sammenhæng har ligningen

y=1/2x+3

a)      Hvis x vokser med 8 enheder, hvor stor en tilvækst får så y?

b)      Hvis y vokser med 8 enheder, hvor stor en tilvækst får så x?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. august 2017 af fosfor (Slettet)

x=0 giver y=3
x=8 giver y=7
dvs. en tilvækst i y på 4.

Isoler x i ligningen, og indsæt da

y=0 som giver x=-6
y=8 giver x=10
dvs. en tilvækst i x på 16


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. august 2017 af mathon

                 \small \Delta y=\tfrac{1}{2}\cdot \Delta x

a)      "Hvis x vokser med 8 enheder, hvor stor en tilvækst får så y?"

                 \small \small \Delta y=\tfrac{1}{2}\cdot 8=4


Brugbart svar (2)

Svar #3
29. august 2017 af mathon

b)      "Hvis y vokser med 8 enheder, hvor stor en tilvækst får så x?"

           \small \Delta x=2\cdot \Delta y

           \small \Delta x=2\cdot 8=16


Svar #4
29. august 2017 af GymLiv (Slettet)

Mathon din beskrivelse af det får mig næsten til at forstå udregningen, men hvad betyder trekantenerne foran y og x, og hvor kommer 2 tallet fra i opgave b.

Opgave a forstår jeg godt, der sætter du vil bare 8 ind på x plads?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2018 af siav4000 (Slettet)

Trekanten er det græske tegn for delta.

I matematik betyder det ændring i.

Eks.

y_2-y_1=\Delta y


Skriv et svar til: Hvis x vokser med 8 enheder, hvor stor en tilvækst får så y? Hvis y vokser med 8 enheder, hvor stor en tilvækst får så x?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.