Matematik

Logaritmeregneregler ?

29. august 2017 af Limestrime (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg ved ikke hvordan jeg skal komme videre fra denne ligning 

Vedhæftet fil: skrald.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2017 af peter lind

Regn højre side ud på en lommeregner. Der står jo kun tal. Derefter finder du den inverse til logaritmefunktione(antilog eller 10x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2017 af AngelOneOne

Hej,

Logaritmeregnereglerne for 10-tal logaritmefunktioner (log) og naturlige logaritmefunktioner (ln) er:

1. logaritmer oversætter gange til plus: log\left ( a\cdot b \right ) = log(a) + log(b)

2. logaritmer oversætter dividere til minus: log\left ( \frac{a}{b} \right ) = log(a) - log(b)

3. når man tager logaritmen til en potens, må man rykke eksponenten ned foran: log(a^{x}) = x\cdot log(a)

I 10-tal logaritmen (log10), er grundtallet 10. I den naturlige logaritme, er grundtallet Eulers tal (lne), hvor
~ 2,71878. Ovenstående regler gælder dog for alle logaritmefunktioner (de nævnte er blot de hyppigst anvendte), uanset grundtallet (a), så de kan generelt skrives som:

1. log_{a}\left ( x\cdot y \right ) = log_{a}(x) + log_{a}(y)

2. log_{a}\left ( \frac{x}{y} \right ) = log_{a}(x) - log_{a}(y)

3. log_{a}\left ( x^{y} \right )=y\cdot log_{a}(x)

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2017 af Eksperimentalfysikeren

#3 Så mangler du blot, det, der er brug for her: b = log(a) \Leftrightarrow a=10^{b}


Skriv et svar til: Logaritmeregneregler ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.