Matematik

Graf

30. august 2017 af AlmægtigeAsta (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Det ved jeg:
y= 1,75x + 500

x er antallet af bægere
y er den samlede udgift i kroner
500 er prisen i kroner for at leje popcorn maskinen


Nu har jeg fået at vide at de små bægere sælges for 10 kr. stykket. 
Hvad er grafen så? Og hvorfor er den sådan? ikke for indviklet tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2017 af fosfor (Slettet)

y= 10x + 500


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. august 2017 af Mathias7878

Da du ved, at de små bægere nu sælges for 10 kr. stykket, og at x betegner antallet af bægere, vil du, som #1 skriver, ende ud med den lineære funktion: y = ax+b, hvor a = 10 og b = 500, dvs.

y = 10x + 500

- - -

 

 


Svar #3
30. august 2017 af AlmægtigeAsta (Slettet)

Mange tak :) 


Skriv et svar til: Graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.