Matematik

Hjæælp haster!!!!!!!!!

30. august 2017 af iisommerii (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til nogle opgaver som lyder...

opgave 1

Funktionen f er bestemt ved, at f(x)=6-3x. bestem den stamfunktion F til f, der har, der har linjen med ligningen y = 4 som tangent

Angiv derefter stamfunktion G til f, hvis graf har linjen med ligningen y=3x+2 som tangent

opgave 2

Lad funktionen f være givet ved f(x)=2x-3. bestem regneforskriften for den stamfunktion, hvis graf går gennem punktet P(-1,1)

jeg har virkelig brug for hjælp i må meget gerne give en forklaring på den måde i løser opgaverne på med ord så jeg bedre kan forstå det.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2017 af mathon

Opgave 1:
                       \small F(x)=-\tfrac{3}{2}x^2+6x+k

                       \small F{\, }'(x_o)=f(x_o)=-3x_o+6=0

                                                         \small x_o=2

                       Røringspunktet er derfor \small R(2,4) 
og dermed
                       \small 4=-\tfrac{3}{2}\cdot 2^2+6\cdot 2+k
                       \small k=-2
og
                       \small F(x)=-\tfrac{3}{2}x^2+6x-2

                       
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2017 af fosfor (Slettet)

2)

Integralet af 2x-3 er x2-3x+k.
Integralet skal give 1, når x=1.
Sættes x=1 ind, så fås 12-3·1+k = k - 2.
k - 2 = 1 => k = 3
Dvs. svaret er x2-3x+3.


Svar #3
30. august 2017 af iisommerii (Slettet)

hvad med i opgave 2 hvor de siger at man skal Angiv derefter stamfunktion G til f, hvis graf har linjen med ligningen y=3x+2 som tangent og kan du forklarer havd du gør med ord


Svar #4
30. august 2017 af iisommerii (Slettet)

bare glem det


Skriv et svar til: Hjæælp haster!!!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.