Matematik

Partiel integration

31. august 2017 af Mali4569 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hey nogen der kan forklar hvordan man laver en partiel integration med udgangspunkt på denne opgave, da jeg ikke forstår den måde min matematik bog har illustreret det på.

Vedhæftet fil: eded.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2017 af mathon

        \small \int (2x+3)e^x\, \mathrm{d}x=(2x+3)e^x-\int 2e^x\, \mathrm{d}x=(2x+3)e^x-2e^x+k


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2017 af mathon

Først integreres \small e^x til \small e^x medens (2x+3) er urørt, hvorfra der subtraheres integralet af den just fundne stamfunktion \small \small e^x · \small (2x+3){}'=2


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2017 af mathon

kunne misforstås:
Først integreres \small e^x til \small e^x medens (2x+3) er urørt, hvorfra der subtraheres integralet af den just fundne stamfunktion \small \small e^x · \small (2x+3){}' 
                           dvs     … \small -\int 2e^x\, \mathrm{d}x


Skriv et svar til: Partiel integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.