Matematik

Andengradsligning

31. august 2017 af ChristineXenia (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg har fået stillet opgaven fra filen.

Jeg er gået helt i stå og ved ikke engang, hvor jeg skal starte henne.. Skal jeg til at udregne diskriminanten osv. eller er der en anden måde at gøre det på?

Vedhæftet fil: Ligning.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2017 af SuneChr

Ligning.PNG

Mon ikke der på højre side skal stå  4x2  ?
Multiplicér med 6 på begge sider.
Forkort og reducér.
Lad venstre side lig med 0 og ordn 2.grads ligningen på højre side.
Løs dernæst som en almindelig 2.grads ligning.

Man kunne også, i de to brøker, først have divideret tæller med nævner.


Svar #2
31. august 2017 af ChristineXenia (Slettet)

Skærmklippet er fra opgaven fra læreren - jeg har ikke gjort noget ved det selv... Men kan godt se logikken i at det skal være 4x2.. Tak for svar.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2017 af mathon

                     \small \frac{45+1{.}5x}{3}+\frac{3x}{6}=16x

                     \small 15+0{.}5x+0{.}5x=16x

                     \small 15=15x

                     \small 1=x


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2017 af mathon

                     \small \small \frac{45+1{.}5x}{3}+\frac{3x}{6}=4x^2

                     \small \small 15+0{.}5x+0{.}5x=4x^2

                     \small 4x^2-x-15=0

                     \small x=\frac{-(-1)\mp \sqrt{(-1)^2-4\cdot 4\cdot (-15)}}{2\cdot 4}

                     \small x=\frac{1\mp \sqrt{241}}{8}


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.