Matematik

f(x)= 0

31. august 2017 af Madsiso (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej 

jeg har en opgave som lyder.....

Vi har forskriften f(x)= 1,5x + 2,5

Løs ligningen f(x) = 0 og illustrer ligningen på en graf 

Nogen som kan forklare hvad der menes med det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2017 af StoreNord

Løs lignigningen      1,5x + 2,5=0

Tegn funktionens graf.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2017 af Mathias7878

1.5x + 2.5 = 0 træk 2,5 fra på begge sider

1.5x = -2.5 divider med 1,5 på begge sider

x = \frac{-2.5}{1.5}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2017 af Anders521

Hejsa,

Vi har forskriften f(x)= 1,5x + 2,5

Løs ligningen f(x) = 0 og illustrer ligningen på en graf 

Nogen som kan forklare hvad der menes med det?

Husk at en ligning generelt set er et udsagn, der kan enten være sandt eller falsk. At løse ligningen f(x)=0 vil sige at bestemme de x-værdier for hvilket gør ligningen sandt. Indsætter du x-værdier som f.eks. 0 og 1, vil du opdage at ligningen er falsk da f(0)=2,5 og f(1)=4. For at bestemme x-værdien, der gør ligningen sandt kan det anbefales at du løser den algebraisk som Mathas7878 gør i #2 eller grafisk ved at tegne grafen for f og dermed aflæse svaret.


Skriv et svar til: f(x)= 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.