Kemi

Fortyndingsvarme

03. september 2017 af MissGeek87 - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogen der kan fortælle mig hvad fortyndingsvarmen er (heat of solution på engelsk)?? Helst en forklaring fremfor links, for har kigget selv. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2017 af Eksperimentalfysikeren

Et eksempel: Hvis man blander koncentreret svovlsyre med vand, udvikles der varme. Varmemængden afhænger først og fremmes af mængden af svovlsyre, så hvis man kommer over et syre/vand-blandingsforhold over en vis størrelse, vil blandingen koge. Ved større blandingsforhold koger blandingen eksplosivt, så den spredes i rummet. Sætter man et stort glas med svovlsyre ind under en vandhane, og lukker op for vandet, vil svovlsyren spredes i hele rummet. (Det ER sket, hele rummet skulle males om og alt inventar udskiftes!). Den rigtige måde, at foretage fortyndingen på, er at måle vandt af i et cylinderglas, og så måle syren af i passende små portioner, som hældes i vandet under kraftig omrøring, én portion af gangen og med pauser imellem, så blandingen kan nå at køle af.


Svar #3
04. september 2017 af MissGeek87

Har forstået det som, at når en mol af et stof opløses i en stor mængde opløsningsmiddel, at yderligere fortynding ikke giver nogen yderligere varmeændring!? Korrekt!? Jeg bruger NaOH, samme der gælder? 

Har lige et andet spg.når man laver en neutralisationsvarme ml. NaOH og HCl, hvorfor er det så vigtigt at bruge NaoH på væske form fremfor fast form? Vil det tage længere tid for processen at ske hvis det er på fast form, eller hvilken forskel vil det evt. gøre?


Skriv et svar til: Fortyndingsvarme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.