Kemi

ammoniumchlorid / afkøling

07. september 2017 af MajaBærentzen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg leder med lys og lygte efter et svar + forklaring på opgave 24 b, har vedhæftet et billede hvor opgaven står forklaret, håber nogen kan hjælpe mig, har stirret mig blind på problemet.

Vedhæftet fil: IMG_20170907_123834.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2017 af janhaa

prøver:

C=\frac{q}{m*\Delta T}\\ \\ q=C*m*(T_2-100)

m = 50 g NH4Cl + 100 g water = 150 g

q = Q*n

n = m/M = 50/53,5 = 0,95 mol NH4Cl

q = (15,2 kJ/mol)*n = 14,476 kJ

q < 0 pga endothermic reaction

C=4,18 J/gC

=> q = -14,476 kJ

C=\frac{q}{m*\Delta T}\\ \\ -14,476*10^3=4,18*150*(T_2-100) \\ T_2=76,9\,^oC


Svar #2
07. september 2017 af MajaBærentzen (Slettet)

har vedhæftet et billede af en figur der viser opløseligheden, ved ikke om det gør nogen forskel? :)

tak for hjælpen indtil videre :)

Vedhæftet fil:IMG_20170907_123841.jpg

Skriv et svar til: ammoniumchlorid / afkøling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.