Matematik

Løse opgaver

09. september 2017 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hej

I opgave A i den første opgave har jeg differentieret funktion til: 3*x^2-180*x+7500

b) har jeg sat 50 inde på x plads i funktion C'(x). Er det rigtigt?

d) der ved jeg ikke hvordan jeg skal løse opgaven.
Vedhæftet fil: IMG_5420.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2017 af Meppo

b) Ja, rigtigt.

d) Du skal bare finde minimum for parablen C'(x). Dette minimum er et punkt (x,y). Svaret på spørgsmålet er x-værdien for dette punkt (fordi x-værdien er antal varer). y-værdien C'(x) er jo marginale omkostninger *dvs. tilvækst i omkostninger pr. vare ved en produktion på x antal varer).


Svar #2
09. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Kan nogle hjælpe mig med at løse opgave B)
Vedhæftet fil:IMG_5421.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2017 af Anders521

mht. B)

Du skal vise at f(x)=1/x er differentiabelt ved brug af definitionen af f'(x). Brug hintet dvs. vis at identiteten [f(x+h)+f(x)] / h = - 1 / [x(x+h)] gælder for alle h,x forskellig fra nul. Du har allerede f(x), men hvad er så f(x+h)? Når du har vist identiten skal du bevise at grænseværdien for - 1 / [x(x+h)] når h->0 er -1/x2. Her er jeg usikker på hvilken metode du skal bruge: om det er epsilon-delta eller ... det andet som jeg ikke har et navn for. Men brug den du har lært :-)


Svar #4
09. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Når man differentiere 1/x får man ikke -1/x^2

Kan du ikke vise mig den første trin? er lidt lost


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2017 af Anders521

Når man differentiere 1/x får man ikke -1/x^2

Kan du ikke vise mig den første trin? er lidt lost

Jo, men prøv lige at se denne YouTube-video: 

https://www.youtube.com/watch?v=wqXH3_DIqmU


Svar #6
09. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Kan du hjælpe mig med opg C) i a og b

a) tror jeg jeg skal bruge kædreglen
Vedhæftet fil:IMG_5421.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2017 af Anders521

Hejsa, mht. opg. C:

a) der står du skal bruge Leibniz reglen, dvs. produkreglen.

b) her er der to udsagn du skal vise: 

1.b) Hvis \tiny C'(x) \geq \frac{C(x)}{x}  så medfører det \tiny \frac{C(x)}{x} er voksende

2.b) Hvis \tiny \frac{C(x)}{x}  er voksende, så medfører det at \tiny \tiny C'(x) \geq \frac{C(x)}{x}


Svar #8
10. september 2017 af Mie12345678 (Slettet)

men hvordan finder jeg ud af at C`(x) er større end C(x)/x?


Skriv et svar til: Løse opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.