Matematik

Beregning om hvor 2 biler mødes

09. september 2017 af msmsds (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej,

Sidder med et spørgsmål fra en aflevering jeg ikke kan gennemskue. Tak på forhånd

Jeg har fået en opgave som lyder:

En dag skal ambulancen transportere en alvorlig syg patient fra sygehuset til lufthavnen. Ambulancen kan kun køre med en hastighed på 20 km/t. Ambulancens tur kan beskrives med ligningen: y=3x

x = kørte km

y = tid i minutter

Samtidig starter en taxa fra lufthavnen, og kører til sygehuset. taxaen kører med en hastighed på 50 km/t. Taxaens tur kan beskrives med ligningen: y=-1,2x+8,4

Vis ved beregning, hvor langt fra sygehuset de to biler mødes.

Det skal lige siges at ruten er 7 km lang.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2017 af StoreNord

Løs ligningen:                        3x = -1,2x+8,4


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2017 af Mathias7878

3x = -1.2x+8.4 læg 1.2x til på begge sider:

4.2x = 8.4 divider med 4.2 på begge sider:

x = \frac{8.4}{4.2} = 2

Dvs. ambulancen og taxaen mødes 2 km fra sygehuset. 

- - -

 

 


Skriv et svar til: Beregning om hvor 2 biler mødes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.